Een
toegevoegde
waarde

aan uw
innovatie

Een
toegevoegde
waarde

aan uw
innovatie

Services

PTG/e kan gezien worden als een verlengstuk van uw eigen R&D activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan contract research of het analyseren van een materiaal. We werken op een pragmatische manier; de interne lijnen zijn kort en de onderzoekers hebben op regelmatige basis contact met de klant om de voortgang van het project te bewaken en eventueel bij te sturen.

Daarnaast organiseert PTG/e open cursussen op post-doctoraal niveau. Door het opgebouwde netwerk van docenten kunnen wij ook de mogelijkheid aanbieden om een (in-house) maatwerkcursus op te zetten.

Video afspelen

Onderzoek & innovatie

Heeft u van tijd tot tijd een ervaren partner nodig om uw interne R&I aan te vullen? Bijvoorbeeld wanneer u capaciteit tekort komt of de benodigde expertise niet in huis heeft?
PTG/e is volledig uitgerust om een verscheidenheid aan taken op zich te nemen.

Analyse & Advies

Ook voor kortere projecten is PTG/e uw partner.

Vergelijking van grondstoffen, materiaalidentificatie of een snelle literatuurscan, het zijn slechts enkele van de diensten die PTG/e voor u kan uitvoeren. 

Cursussen

PTG/e heeft toegang tot een breed netwerk van (eigen) experts op veel verschillende gebieden en is daarom uitstekend in staat om u te helpen uw kennis van polymeren uit te breiden. We organiseren cursussen op maat, maar ook de open PTN-cursussen.

Publicaties

PTG/e sponsort Brightlands Polymer Days 2021

Brightlands Polymer Days 2021 is een wetenschappelijke conferentie op het gebied van polymeerwetenschap en -technologie. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Belgian Polymer Group, KNCV Macromolecular Division, PTN, de voormalige Dutch Polymer Days en Brightlands Rolduc Polymer Conference. Deze partners hebben hun krachten gebundeld om een ​​nieuwe wetenschappelijke conferentie te starten waar de academische wereld, van student tot Nobelprijswinnaar, en het bedrijfsleven elkaar kunnen ontmoeten.

Voor meer informatie over deze conferentie kunt u kijken op https://polymerdays.brightlands.com/about-the-conference/

The Impact of Biomass and Acid Loading on Methanolysis during Two-Step Lignin-First Processing of Birchwood

Panos D. Kouris, Xiaoming Huang, Xianhong Ouyang, Dannie J. G. P. van Osch, Geert J. W. Cremers, Michael D. Boot and Emiel J. M. Hensen
Catalysts, 2021, 11(6), 750

Omsmeltbaar beton, een industriële revolutie!

PTG/e werkte samen met Shell bij de ontwikkeling van zwavelbeton dat nu gecommercialiseerd is door de Belgische betonfabrikant De Bonte voor de productie van ‘groene’ spoorbielzen.
Meer informatie over dit 100% circulaire beton is te vinden op de website van De Bonte.