Een
toegevoegde
waarde

aan uw
innovatie

Een
toegevoegde
waarde

aan uw
innovatie

Services

PTG/e kan gezien worden als een verlengstuk van uw eigen R&D activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan contract research of het analyseren van een materiaal. We werken op een pragmatische manier; de interne lijnen zijn kort en de onderzoekers hebben op regelmatige basis contact met de klant om de voortgang van het project te bewaken en eventueel bij te sturen.

Daarnaast organiseert PTG/e open cursussen op post-doctoraal niveau. Door het opgebouwde netwerk van docenten kunnen wij ook de mogelijkheid aanbieden om een (in-house) maatwerkcursus op te zetten.

PTG Eindhoven is your research partner in material innovation and material research.
Video afspelen

Onderzoek & innovatie

Ben je op zoek naar een onderzoekspartner voor langere termijn of voor een eenmalig materiaalonderzoek, of heb je van tijd tot tijd een ervaren partner nodig om je interne R&I aan te vullen, bijvoorbeeld wanneer je capaciteit tekort komt of de benodigde expertise niet in huis hebt?
PTG/e is volledig uitgerust om een verscheidenheid aan taken op zich te nemen.

Analyse & Advies

Ook voor kortere projecten is PTG/e uw partner. Vergelijking van grondstoffen, materiaalidentificatie of een snelle literatuurscan, het zijn slechts enkele van de diensten die PTG/e voor u kan uitvoeren.

Cursussen

PTG/e heeft toegang tot een breed netwerk van (eigen) experts op veel verschillende gebieden en is daarom uitstekend in staat om u te helpen uw kennis van polymeren uit te breiden. We organiseren cursussen op maat, maar ook de open PTN-cursussen.

Publicaties

Scanning Electron Microscopy (SEM) – Explained

Scanning Electron Microscopy is a technology that empowers researchers to delve into the intricate world of materials, providing valuable insights. The Scanning Electron Microscope can provide high resolution images of your material like you have never seen before. “Ready to elevate your project to new heights with Scanning Electron Microscopy? Contact us and find out how we can benefit your projects!” Watch the movie here!

Scanning Electron Microscopy

NIEUW THF Size Exclusion Chromatography (SEC) systeem!

We zijn verheugd om een nieuwe toevoeging aan onze infrastructuur aan te kondigen met de integratie van ons nieuwe Size Exclusion Chromatography (SEC)-systeem. Dit nieuwe SEC-systeem maakt gebruik van tetrahydrofuran (THF) als mobiele fase, gecombineerd met een zeer gevoelige brekingsindexdetector (RI).

Deze THF-SEC is nauwkeurig gekalibreerd met behulp van polystyreen (PS)-standaarden, waardoor we het molecuulgewicht van polymeren binnen een breed bereik kunnen bepalen, van 200 tot 400.000 Da.

Ons team is zeer ervaren met alle soorten polymeren. Door ons bestaande assortiment SEC-systemen uit te breiden met deze THF-SEC, kunnen we molecuulgewichten bepalen van bijna elk polymeer materiaal met de grootst mogelijke efficiëntie en betrouwbaarheid.

Wilt u het molecuulgewicht van uw materialen weten? Neem contact met ons op!

Size Exclusion Chromatography (SEC) this new SEC system utilizes tetrahydrofuran (THF).

PTG/e is partner van het BatteryNL consortium!

Een veiligere en duurzamere batterij: BatteryNL
We zijn trots om aan te kondigen dat we partner zijn in het Nederlandse BatteryNL-consortium! Als partner bundelen we onze krachten met uiteenlopende bedrijven, zowel MKB als multinationals, maar ook met Nederlandse Universiteiten.

Het doel van het consortium is om binnen acht jaar de volgende generatie batterijen te ontwikkelen. Door te focussen op een beter begrip van materiële interfaces.

Nederland loopt al lang voorop op het gebied van innovatie en het BatteryNL consortium is een voorbeeld van de Nederlandse inzet voor duurzame oplossingen. Door een breed spectrum aan expertise en perspectieven samen te brengen, creëert het BatteryNL consortium de mogelijkheid om de uitdagingen van batterijtechnologie vanuit meerdere invalshoeken aan te pakken.

Kijk voor meer informatie over het BatteryNL consortium op de website!

PTG Eindhoven member of the Dutch consortium BatteryNL.