Publicaties

Sinds 2004 heeft PTG/e vele bedrijven ondersteund met haar kennis en expertise op het gebied van polymeren. Sommige van onze projecten hebben geleid tot patenten en wetenschappelijke publicaties. Informatie hierover is te vinden in de secties Patenten en Wetenschappelijke publicaties van deze website. PTG/e-nieuws en ander relevant nieuws is te vinden in de rubriek Nieuws.

Voorbeelden van projecten die we in het verleden hebben uitgevoerd, worden uitgelicht in de sectie Voorbeeld projecten.

PTG/e sponsort Brightlands Polymer Days 2021

Brightlands Polymer Days 2021 is een wetenschappelijke conferentie op het gebied van polymeerwetenschap en -technologie. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Belgian Polymer Group, KNCV Macromolecular Division, PTN, de voormalige Dutch Polymer Days en Brightlands Rolduc Polymer Conference. Deze partners hebben hun krachten gebundeld om een ​​nieuwe wetenschappelijke conferentie te starten waar de academische wereld, van student tot Nobelprijswinnaar, en het bedrijfsleven elkaar kunnen ontmoeten.

Voor meer informatie over deze conferentie kunt u kijken op https://polymerdays.brightlands.com/about-the-conference/

The Impact of Biomass and Acid Loading on Methanolysis during Two-Step Lignin-First Processing of Birchwood

Panos D. Kouris, Xiaoming Huang, Xianhong Ouyang, Dannie J. G. P. van Osch, Geert J. W. Cremers, Michael D. Boot and Emiel J. M. Hensen
Catalysts, 2021, 11(6), 750

Omsmeltbaar beton, een industriële revolutie!

PTG/e werkte samen met Shell bij de ontwikkeling van zwavelbeton dat nu gecommercialiseerd is door de Belgische betonfabrikant De Bonte voor de productie van ‘groene’ spoorbielzen.
Meer informatie over dit 100% circulaire beton is te vinden op de website van De Bonte.

Spin-coated highly aligned silver nanowire networks in conductive latex-based thin layer films

Stefan van Berkel, Joice S.Klitzke, Mohammad-Amin Moradi, Marco M.R.M.Hendrix, Pauline Schmit, Paul van der Schoot and Henri S. Schrekker
Thin Solid Films, 2021, 138599

Een kijkje in het dagelijks werk van een Research fellow bij PTG/e?

Fontys Hogescholen heeft enkele alumni gevraagd hoe hun werk er na hun afstuderen uitziet. Thijs Jansman geeft een goede impressie van zijn werkzaamheden en de infrastructuur bij PTG/e.

Limonene-derived polycarbonates as biobased UV-curable (powder) coating resins

Chunliang Li, Mats Johansson, Paul Buijsen, Gert Dijkstra, Rafael J. Sablong and Cor E. Koning
Progress in Organic Coatings 151 (2021) 106073