Nieuws

Scanning Electron Microscopy (SEM) – Explained

Scanning Electron Microscopy is a technology that empowers researchers to delve into the intricate world of materials, providing valuable insights. The Scanning Electron Microscope can provide high resolution images of your material like you have never seen before. “Ready to elevate your project to new heights with Scanning Electron Microscopy? Contact us and find out how we can benefit your projects!” Watch the movie here!

Scanning Electron Microscopy

NIEUW THF Size Exclusion Chromatography (SEC) systeem!

We zijn verheugd om een nieuwe toevoeging aan onze infrastructuur aan te kondigen met de integratie van ons nieuwe Size Exclusion Chromatography (SEC)-systeem. Dit nieuwe SEC-systeem maakt gebruik van tetrahydrofuran (THF) als mobiele fase, gecombineerd met een zeer gevoelige brekingsindexdetector (RI).

Deze THF-SEC is nauwkeurig gekalibreerd met behulp van polystyreen (PS)-standaarden, waardoor we het molecuulgewicht van polymeren binnen een breed bereik kunnen bepalen, van 200 tot 400.000 Da.

Ons team is zeer ervaren met alle soorten polymeren. Door ons bestaande assortiment SEC-systemen uit te breiden met deze THF-SEC, kunnen we molecuulgewichten bepalen van bijna elk polymeer materiaal met de grootst mogelijke efficiëntie en betrouwbaarheid.

Wilt u het molecuulgewicht van uw materialen weten? Neem contact met ons op!

Size Exclusion Chromatography (SEC) this new SEC system utilizes tetrahydrofuran (THF).

PTG/e is partner van het BatteryNL consortium!

Een veiligere en duurzamere batterij: BatteryNL
We zijn trots om aan te kondigen dat we partner zijn in het Nederlandse BatteryNL-consortium! Als partner bundelen we onze krachten met uiteenlopende bedrijven, zowel MKB als multinationals, maar ook met Nederlandse Universiteiten.

Het doel van het consortium is om binnen acht jaar de volgende generatie batterijen te ontwikkelen. Door te focussen op een beter begrip van materiële interfaces.

Nederland loopt al lang voorop op het gebied van innovatie en het BatteryNL consortium is een voorbeeld van de Nederlandse inzet voor duurzame oplossingen. Door een breed spectrum aan expertise en perspectieven samen te brengen, creëert het BatteryNL consortium de mogelijkheid om de uitdagingen van batterijtechnologie vanuit meerdere invalshoeken aan te pakken.

Kijk voor meer informatie over het BatteryNL consortium op de website!

PTG Eindhoven member of the Dutch consortium BatteryNL.

NIEUW Klimaatkast voor trekbank testen!

Dankzij de recente installatie van onze ESPEC SH-242 klimaatkast zijn we nu in staat u nauwkeurige en betrouwbare testen van mechanische eigenschappen aan te bieden bij een breed scala aan temperaturen en vochtigheidniveaus.

Kenmerken
Temperatuurbereik: onze klimaatkast maakt testen mogelijk bij temperaturen van -20 tot +150 °C. Dit brede bereik zorgt voor een nauwkeurige simulatie van uiteenlopende temperaturen, van vrieskou tot verzengende hitte.

Vochtigheidsbereik: we kunnen ook mechanische eigenschappen beoordelen binnen een vochtigheidsbereik van 30 tot 95 % RV, met name bij temperaturen van +20 tot +80 °C. Dit stelt ons in staat om de impact van vocht op de prestaties van materialen te evalueren.

Als u op zoek bent naar een partner om de mechanische eigenschappen van uw materialen te evalueren, neem dan gerust contact met ons op om te bespreken hoe onze verbeterde testmogelijkheden uw projecten ten goede kunnen komen.

With our latest climate chamber, we can test in different temperature range and in humidity range. We are able to offer you a precise and reliable mechanical properties tests.

PTG/e in Labinsights

Labinsights interviewde onze CEO dr. Laurent Nelissen. Lees het artikel hier.

Interview met Laurent Nelissen CEO PTG Eindhoven.

PTG/e sponsort Brightlands Polymer Days 2021

Brightlands Polymer Days 2021 is een wetenschappelijke conferentie op het gebied van polymeerwetenschap en -technologie. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Belgian Polymer Group, KNCV Macromolecular Division, PTN, de voormalige Dutch Polymer Days en Brightlands Rolduc Polymer Conference. Deze partners hebben hun krachten gebundeld om een ​​nieuwe wetenschappelijke conferentie te starten waar de academische wereld, van student tot Nobelprijswinnaar, en het bedrijfsleven elkaar kunnen ontmoeten.

Voor meer informatie over deze conferentie kunt u kijken op https://polymerdays.brightlands.com/about-the-conference/

PTG Eindhoven is sponsor of the Brightlands Polymer Days 2021.