Nieuws

PTG/e in Labinsights

Labinsights interviewde onze CEO dr. Laurent Nelissen. Lees het artikel hier.

Interview Laurent Nelissen CEO PTG Eindhoven

PTG/e sponsort Brightlands Polymer Days 2021

Brightlands Polymer Days 2021 is een wetenschappelijke conferentie op het gebied van polymeerwetenschap en -technologie. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Belgian Polymer Group, KNCV Macromolecular Division, PTN, de voormalige Dutch Polymer Days en Brightlands Rolduc Polymer Conference. Deze partners hebben hun krachten gebundeld om een ​​nieuwe wetenschappelijke conferentie te starten waar de academische wereld, van student tot Nobelprijswinnaar, en het bedrijfsleven elkaar kunnen ontmoeten.

Voor meer informatie over deze conferentie kunt u kijken op https://polymerdays.brightlands.com/about-the-conference/

PTG Eindhoven is sponsor of the Brightlands Polymer Days 2021.

Fijne feestdagen toegewenst door PTG/e!

Wij wensen u het allerbeste voor 2022 en danken onze klanten voor de samenwerking en het vertrouwen dat ons het afgelopen jaar wederom is geschonken. We kijken uit naar het versterken van onze partnerschappen en het ontwikkelen van onze samenwerkingen in het komende jaar, door innovatieve en professionele ondersteuning te bieden.

Onze laboratoria zijn gesloten van 25 december 2021 tot en met 2 januari 2022.

Met vriendelijke groet, Team PTG/e

Season's greetings PTGe

Omsmeltbaar beton, een industriële revolutie!

PTG/e werkte samen met Shell bij de ontwikkeling van zwavelbeton dat nu gecommercialiseerd is door de Belgische betonfabrikant De Bonte voor de productie van ‘groene’ spoorbielzen.
Meer informatie over dit 100% circulaire beton is te vinden op de website van De Bonte.

PTG/e cooperated with Shell in the development of sulfur concrete which is now commercialized by the Belgian concrete manufacturer De Bonte for the production of ‘green’ railway sleepers.

Een kijkje in het dagelijks werk van een Research fellow bij PTG/e?

Fontys Hogescholen heeft enkele alumni gevraagd hoe hun werk er na hun afstuderen uitziet. Thijs Jansman geeft een goede impressie van zijn werkzaamheden en de infrastructuur bij PTG/e.

(movie in Dutch only)

Waterstof moet goedkoper en NOG groener

PTG/e is actief betrokken bij het mogelijk maken van de energietransitie van fossiele naar hernieuwbare energie. Een van de veelbelovende energiedragers voor deze energietransitie is waterstof geproduceerd door wind- of zonne-energie, de zogenaamde groene waterstof. Een van de huidige barrières voor succes zijn de kosten van de elektrolyzers die nodig zijn voor de waterstofproductie.

Samen met onze partners in het Ampere consortium, gefinancierd door TKI Nieuw Gas, hebben we als doel groene waterstof kosteneffectiever te maken. PTG/e ontwikkelt hiervoor nieuwe, fluorvrije protonenuitwisselingsmembranen (PEM) die worden gebruikt in de elektrolyse-apparaten. Het belangrijkste doel van deze ontwikkeling is om de kosten te verlagen. Een bijkomend voordeel van deze chemie is de afwezigheid van organofluorverbindingen in PEM-elektrolyse-apparaten, wat ook de ecologische voetafdruk van waterelektrolyse zou verkleinen.

Onderstaand filmpje geeft een korte indruk van het project, waarbij onze teamleider Chemie, Timo Sciarone, de rol van PTG/e uitlegt.